Soru ve Cevaplar - Dr. İlker Darılmaz
  • Barbaros Mahallesi, Al Zambak Sokak 2, Ataşehir, İstanbul
  • [email protected]
  • Pazartesi - Cumartesi 09.00 - 20.00

Soru ve Cevaplar

Bize en sık sorulan soruları burada listeledik.
01. Mezoterapi Nedir?

*Mezoterapi farklı amaçlara yönelik hazırlanmış özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon yöntemidir. *Mezoterapi cildi yenilemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir.

*Saç dökülmelerinde saçları canlandırmak amacıyla saçlı deriye uygulanabilir.

*Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kollar, karın ve bacak bölgelerine uygulanabilir. *Mezoterapide kullanılan ürünler hyaluronik asit, vitaminler, proteinler ve minerallerdir.

*Mezoterapi yöntemi cildin elastikiyetini sağlayan liflerin yenilenmesi, ciltaltındaki dolaşımın düzenlenmesi ve ciltaltındaki yağ dokusunun azalmasına yol açarak etki eder.

*Mezoterapi işlemi belirli aralıklar verilerek seanslar şeklinde yapılır. Uygulama sırasında ağrı olabileceği için yerel anestezik kremler kullanılabilir.

*Tedaviden iyi sonuç almak için seansların düzenli yapılması gereklidir.

02. Mezoterapi Öncesinde Dikkat Edilecek Hususlar

Uygulamaya gelirken lütfen iyice dinlenmiş olarak geliniz.

 Uygulama öncesinde alkollü içecekler tüketmeyiniz.

 En az üç gün öncesinden; ginko biloba, kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, aspirin ve non-steroid anti
inflamatuar (romatizmal) ilaçlar kesilmelidir.

03. Mezoterapi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Uygulama alanına temas edilmemesi
  • Uygulamadan sonra bir gün süreyle banyo yapılmaması
  • Uygulama günü güneşten korunulması
  • Uygulama sonrası doktorunuzun önerdiği kremlerin kullanılması
Ozon Terapi Nedir ?

*Sağlıklı doku hücreleri için oksijen yaşam kaynağı iken sağlıksız hücreler (tümör gibi) ve mikroplar oksijenden bağımsız yaşayan ve oksijen olduğunda
yaşamına devam edemeyen hücrelerdir.

*Ozon normal oda ortamında 30 dakikada parçalanır. Vücutta kan ile karıştığı zaman 2-3 saniye içinde parçalanır ve ikiye ayrılır (İki atomlu ve tek atomlu oksijen olarak). İki atomlu oksijeni alyuvarlar hemen emer.

*Normalde alyuvarlar kanda madeni paralar gibi birbirine yapışık hareket ederler. Ama ozon gazı ile karşılaştığı zaman hemen ayrılıyorlar ve formlarını değiştiriyorlar. Dolayısı ile satıh genişlediğinden yüksek derecede oksijeni emerek vücudun ihtiyacı olan bölgeye gidiyor. Bu
sayede iyileşme süreci başlamış oluyor.

Ozon Terapi Kimlere Uygulanmaz ?

*Detoks diyetleri, detoksifiye edici etkileri olduğunu iddia eden diyet planlarıdır.

*Genel fikir, çoğu gıdanın kirletici maddeler içerdiğini ileri sürer: lezzet arttırıcılar, gıda boyaları, böcek ilaçları ve koruyucular gibi insan yaşamı için gereksiz sayılan maddelerdir.

*Bilim adamları, diyetisyenler ve doktorlar genellikle "detoks diyetlerini" zararsız olarak görürken (beslenme eksikliği ile sonuçlanmadıkça), destekleyici olgusal kanıtların veya tutarlı gerekçelerin olmaması nedeniyle "detoks diyetlerinin" değeri ve gerekliliği konusunda genellikle tartışırlar.[2][10] 

*Bir kişinin bir hastalıktan muzdarip olduğu durumlarda, detoks diyetinin etkinliğine olan inanç, gecikmeye veya etkili tedaviyi aramada başarısızlığa neden olabilir.[11]

*Detoks diyetleri, son derece sınırlı gıda gruplarının tüketilmesini (sadece su veya meyve suyu, örneğin meyve suyu orucu olarak bilinen bir tür oruç[12]), bazı gıdaların (yağlar gibi) diyetten çıkarılmasını veya işlenmiş gıdaların ortadan kaldırılmasını içerebilir.[13] 

*Detoks diyetleri genellikle lif bakımından yüksektir. Taraftarlar, bunun vücudun birikmiş depolanmış yağları yakmasına, yağda depolanan "toksinleri" kana salmasına neden olduğunu ve daha sonra kan, deri, idrar, dışkı ve nefes yoluyla ortadan kaldırılabileceğini iddia ediyor. Ana tıp görüşü, vücudun toksinlerden kurtulma mekanizmalarına sahip olduğu ve sağlıklı beslenmenin vücut için en iyisi olduğu yönündedir.[14] 

*Tek günlük kısa bir orucun zarar verme olasılığı düşük olsa da, uzun süreli oruç tutmak (belirli detoks diyetlerinin önerdiği gibi) sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir ve hatta ölümcül olabilir.[15][16]

Ozon Terapi Nasıl Uygulanır ?

Başlıca 10 farklı yöntemle ozon tedavisi uygulanmaktadır.

  1. MAJÖR veya SERUM YÖNTEMİ : Hastadan 50-200 ml. kan alınarak hastaya uygun dozu belirlenmiş ozon gazı ile karıştırılıp açılan damar yolundan geri verilir. Yada serum içine belli miktarda yüklenen ozon damar yoluyla geri verilir. Tamamen steril ve tek kullanımlık sarf malzemesi ile yapılan işlem 20-30 dk. sürer.  
  2. MİNÖR YÖNTEMİ : Kişiden alınan 2-5 cc kan belirlenmiş dozda ozon gazı ile karıştırılarak kas içine enjekte edilir. Bu yöntem ile bağışıklık sistem aktivasyonu sağlanır. 1-2 dakikada işlem tamamlanır.
  3. SUBCUTAN YÖNTEMİ : Belirlenmiş doz ve hacimdeki ozon gazı ince uçlu bir iğne ile cilt altına enjekte edilir. İşlem 1-3 dakikada tamamlanır.
  4. RECTAL VE VAGİNAL YÖNTEMİ : Ozon gazının tek kullanımlık tüp veya torba ile makat yada vaginal yoldan püskürtülerek hastaya infüze edilmesidir.
  5. KULAK İNSÜFLASYONU YÖNTEMİ : Belirlenen doz ve hacimdeki gaz özel aparatlarla kulak yoluna insüfle edilir. Birkaç dakika süren bir işlemdir.
  6. İNTRAARTİKÜLER (EKLEM İÇİ) YÖNTEMİ : Eklem rahatsızlıklarında uygun bir
    iğne ile belirli dozda ozon gazının eklem içine verilmesidir.
  7. KİTLE VEYA LEZYON İÇİ YÖNTEMİ : Ozon gazının kitle veya lezyon içerisine uygun iğne yardımı ile verilmesidir.
  8. KAS İÇİ YÖNTEMİ : Direkt olarak ozon gazının ağrılı kas bölgelerine ince iğne uçları ile uygulanmasıdır.
  9. TORBALAMA YÖNTEMİ : Ozon gazının kapalı bir sistemde özel bir plastik torba içinde uygulanmasıdır. Ozona dayanıklı malzemelerle özellikle el ve ayaklardaki yaralar için kullanılır. Her seans 10-30 dakika sürer.
  10. OZON SAUNA YÖNTEMİ : Hastalar sauna adı verilen kabinler içine oturarak yada yatar pozisyonda konumlandırılır. Başı dışarıda kalan hastanın (buhar yada infrared) terlemesi sağlanır. Gözenekler açıldıktan sonra 20-45 dakika kadar ortama ozon gazı verilerek vücudu ozonlama işlemi başlatılır.
    Tamamen acısız ve ağrısız keyifli bir ortamda gerçekleşen bu yöntemde sauna öncesi hasta çok tok olmamalı ve bol sıvı tüketmelidir.

Hastanız incelenmiş ve tanı/tedavi için size yukarıda ayrıntıları ile
anlatılan Ozonterapi işleminin yapılması gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Bu
işlemi kabul ettiğiniz takdirde işlem uzman doktor ve en tecrübeli görevlilerce
yapılacaktır. Anlayış ve hastanıza bakım konusundaki yardımlarınız için
teşekkür ederiz.

Yüz Mezoterapisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

*Mezoterapi ağrı veya hastalıkları, vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır.

*Yüz mezoterapisi mezoliftingi cilde canlılık ve parlaklık veren bir işlemdir. Yapılan işlem ile birlikte elastin ve kolajen sentezi aktive olur böylelikle cilt sıkılaşır, gerilir ve toparlanır. Cilt üzerine sürülen kozmetik kremler cilt bariyerini geçemediği için cildin alt tabakalarına etki edememektedir.

*Ancak yüz mezoterapisi işlemi sayesinde kullanılan cilde faydaları ilaçlar cildin alt tabakalarına kadar etki eder. Böylelikle istenen etki hemen gözlenir ve etki süresi de artar. Yüz mezoterapisi (mezolifting) yüzün her bölgesine, boyun, dekolte ve el bölgesine uygulanabilen bir işlemdir. Piyasadaki ürün çeşitliliğinden dolayı bazı ürünlerde 1 seans yeterli olurken, bazı ürünlerde ise 3-4 seans gerekebilmektedir.

*Mezoterapide somondan elde edilen kollajen, hücre tazeleyeci, vitaminler, selenyum gibi cilde dolgunluk veren, nem oranını dengeleyen ürünler kullanılır. Cildin ihtiyacı olan yaşlanma karşıtı vitaminlerin, cilde mikro iğneler ile uygulanmaktadır.

*Bu vitaminler; A, D, E gibi antioksidanlar, selenyum, ginko, biluba, hyaluronic asit ve bir takım hücre tazeleyicilerdir. Yüz mezoterapisi; zaman içinde ciltte eksilen vitaminlerin yerine konulmasına bağlı, ciltte yenilenme, cildin nem ve elastikiyetinde artma sağlar.

*Uygulanan cilde faydalı ilaçlar sayesinde kısa vadede parlaklık ve canlılık, orta ve uzun vadede ise cilt yapısının elastikiyeti ve gerginliği sağlanır. Ciltteki matlık ve ton farklılıkları ise zaman içinde azalır. Güneş hasarı ve kolajen kaybı birleşerek cildin dolgunluğunu ve görünümünü bozar.

*Yüz mezoterapisinde ilaçlar küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direkt olarak verilir. Mezoterapi ile cilt etkili maddelerden kısa sürede faydalanabilir. Ayrıca ilaçlar çok az miktarda verildiği için kullanılan maddelerin yan etki olasılığı oldukça azdır.

*Yüz mezoterapisi (mezolifting) cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir. Mezolifting oldukça etkili bir yaşlanma karşıtı tedavi yöntemidirdir. Yüz mezoterapisi sonrası, cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur.

Yüz Mezoterapisi İşlemi Nasıl Uygulanır?

Yüz mezoterapisinde uygulama öncesi cilt temizlenir ve dezenfekte edilir.

*İşlemden yarım saat önce anestezik kremler ile uygula bölgesinin ağrı ve acı hissiyatı azaltılır. Yüz mezoterapisinde, hazırlanan karışım çok küçük ve ince iğnelerle cilt içine veya üstüne verilir.

*Yüz mezoterapisi sonrası cilt daha dinç ve parlak görünür. Yüz mezoterapisi başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir.

*Yüz mezoterapisi sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.

Yüz Mezoterapisi Kimlere Uygulanmaktadır ?
  1. Parlaklığını ve canlılığını yitirmiş cilde sahip olanlara,
  2. Cildinde sarkma ve kırışıklık sorunu bulunanlara,
  3. Yorgun görünümlü cilde sahip olanlara,
  4. Sigara kullanımına bağlı olarak cildi hasar görmüş kişilere,
  5. Zararlı güneş ışınlarının etkilerini en aza indirmek isteyen kişilere,
  6. Cildi güneşten zarar görmüş kişilere,

Cilt lekelerini en aza indirmek isteyen kişilere ve Sivilce izi ve yara izinden kurtulmak isteyen kişilere yüz mezoterapisi işlemi uygulanabilmektedir.

Yüz Mezoterapisi Kimlere Uygulanmamaktadır?
  1. Hamile olan ve emzirme döneminde olan kadınlara,
  2. Regüle olmayan diyabet hastalarına,
  3. Damar tıkanıklığı olan ve geçmişte felç geçirmiş olanlara,
  4. Kan pıhtılaşma bozukluğu olanlara,
  5. Kalp hastalığı olanlara,
  6. Cilt enfeksiyonu olanlara ve
  7. Uygulanan maddeye karşı alerjisi bulunanlara mezoterapi işleminin uygulanması önerilmemektedir.
Yüz Mezoterapisi Hangi Sıklıkta Uygulanmalıdır?

Yüz mezoterapisi başlangıçta 4-5 seans olarak uygulanmaktadır.

*Seansların 7 günde bir tekrar edilmesi gerekmektedir.

*Seans sayısı ve uygulama aralığı cildin durumuna, hastanın yaşına ve uygulanma amacına göre değişiklik gösterebilmektedir.

*Yaşça ileride olan kişilerde ve cildi yüksek oranda yıpranmış kişilerde daha uzun seanslar uygulanabilmektedir. 

*Yüz mezoterapi seanslarının düzenli olarak uygulanmasının ardından, mezoterapi sürecinin bitmesi ile birlikte 3 ila 6 ay kadar süre sonra mezoterapi işleminin tekrarı yapılabilmektedir.

*Mezoterapi işlemi sonrası cilt kendini yenilemeye devam etmektedir.

Yüz Mezoterapisinin Yüz Bölgesindeki Kullanım Amaçları Nelerdir?
  • Parlaklığını kaybetmiş ve yıpranmış olan cilde sağlıklı yapısını geri kazandırmak
  • Ciltte sarkmaları engellemek
  • Cildin yaşlanmasını engellemek
  • Güneş ışınlarının zararlı etkilerini engellemek
  • Ciltte oluşan lekeleri hafifletmek ve engellemek
  • Ciltte oluşan çatlakları tedavi etmek
Yüz Mezoterapisi İşleminde Kullanılan Maddeler Nelerdir?

*Bu terapideki aktif maddeler dehidrasyon işlemi ile sarkma ve hafif yaşlanmaya karşı koyar, yaşlanma karşıtı etkiye katkıda bulunur.

*Ayrıca cildi genç, taze ve nemli tutar. Özellikle aktif bileşen olan çözelti bir tür hyaluronik asit, vitaminler, peptitler, koenzimler, yağ asitleri, amino asitler ve büyüme faktörleri kompleksini bir arada içerir.

*Bu maddelerin varlığı hücrelerin metabolizmasını etkiler ve cildin daha pürüzsüz, daha sıkı ve gelişmiş görünmesini sağlayan hidrojen iyonlarının yenilenmesini ve bakımını aktive eder. Bununla birlikte genel olarak yüz mezoterapisinde kullanılan çözelti şunları içerir;

  • Hyaluronik asit
  • A,C,E,B1,B2,B3,B5,B6 vitaminleri
  • Magnezyum
  • Selenyum
  • Bakır
  • Nükleik Asitler
  • Amino Asitler
  • Çinko
Yüz Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir ?
  • Yüz mezoterapisi uygulaması sonrasında ilk 24 saat içinde;
  • Uygulama bölgesi (yüz) yıkanmamalıdır,
  • Spor yapılmamalıdır,
  • Aşırı sıcak alanlardan uzak durulmalıdır (solaryum, hamam, sauna vb.),
  • Alkol alınmamalı ve sigara içilmemelidir,
  • Cilt direkt olarak güneşe maruz kalmamalıdır ve
  • Bol su içilmelidir.
Mezoterapi Çözeltisi Yüze Nasıl Uygulanır?

Mezoterapi, enjekte edilebilir bir tedavidir.

*Çok ince bir iğne ile yaklaşık olarak mezoderm içine az miktarda besin çözeltisi verilir.

*Bu yaklaşık olarak üst cilt tabakasının altına 1 ila 4 milimetre kadar derine inmek anlamına gelebilir.

*Mezoterapi maddelerini yüze uygulamanın ikinci bir yolu Dermabrazyon kullanmaktır .

*Burada, mezoterapi çözeltisini, cildin yüzeysel aşınması yoluyla mezoderm içine sokulan bir işlem kullanılır.

*Aynı zamanda, cilt savunma mekanizması bu süreci bir yaralanma olarak algılar ve derhal doğal kolajen ve elastin liflerinin üretimine yol açan iyileşme süreçlerini uyarır.

Bu yüzeydeki kırışıklıkları azaltır ve cildi sıkılaştırır.

Mezoterapi Ağrılı mıdır?

Mezoterapi enjekte edilebilir bir tedavidir.

*Teorik olarak, iğne veya mezoterapi çözeltisi nedeniyle ağrılı bir tedavi olduğu varsayılabilir, ancak uygulama pratik olarak ağrısızdır.

*Bunun nedeni, mezoterapide kullanılan iğnelerin bu amaç için özel olarak tasarlanmış ve son derece incedir ve yüze her uygulamadan önce özel bir anestezik merhem verilmektedir.

*Bu da, süreci neredeyse ağrısız hale getirir.

Yüz Mezoterapisi Hakkında Bilmeniz Gereken Diğer Bilgiler

Yüz Mezoterapisi tedavisi, cilt donukluğu ile mücadele ve yüz hatlarını yeniden şekillendirmek için kullanılır.

Bu nedenlerden dolayı, yüzlerine ekstra nemlendirme ve yaşlanmayı yavaşlatmak isteyen gençler arasında bile popülerdir.

Mezoterapi bileşenleri, doğal cilt kollajeninin yenilenmesine ve ince çizgilerin azalmasına katkıda bulunur.

*İşlem sırasında, fibroblastların aktivasyonuna ve kollajen ve elastin üretimindeki artışa neden olan ve cildinizin gençleşmesini, parlaklığını ve derinin nemlenmesini sağlayan bir mekanizma ortaya çıkar.

*Sonuç doğaldır ve yaşınıza ve cildinizin bireysel ihtiyaçlarına bağlı olarak kendi terapötik yolunuzu seçme fırsatına sahip olabilirsiniz.

*Hiçbir yan etkiye neden olmaz ve cilt tedaviden sonra özel bir bakıma ihtiyaç duymaz, böylece tedavi tamamlandıktan hemen sonra günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz.

İlk seanstan itibaren gözle görülür iyileşme belirtileri görebileceksiniz ve Mezoterapi sonucu 2 ila 4 ay sürecek. İstenen estetik etki, tedavi birikimsel olarak hareket ettiği için 4 ila 6 seanstan sonra tamamen gerçekleştirilir.

*Bu nedenle her 15 ila 20 günde bir seanslar önerilir. Tedavilerin başlamasından 3 ay sonra, seanslar bakım aşamasına girer ve terapötik sonucu sürdürmek için her 2 ila 6 ayda bir yapılır.

*Yüz Mezoterapisi, Hyaluronik veya Botulinum Toksin tedavisi gibi diğer non-invaziv sıkma ve nemlendirme tedavileri ile birleştirilebilir.

Yüz Mezoterapisinde Hedef Nedi̇r?

Yüz mezoterapisi yöntemi

elastikiyet kaybı ve sarkmalarda,

donuk ve parlaklığını yitirmiş ciltle yorgun görünümü gidermede

göz çevresindeki morluk, torbalanma ve kırışıklıkların iyileştirilmesinde,

leke tedavilerine destek amaçlı sivilce,

yara ve yanık izlerinde ise

diğer tedavilerle kombine edilerek uygulanmaktadır.

Yüz Mezoterapisi Uygulaması Kaç Seans Sürmektedir?

*Hastanın cilt tipine, ciltteki problemin yoğunluğuna bağlı olarak 1-2 hafta aralıklarla tahmini 2-8 seans uygulanmaktadır.

*Bu süreç sonrasın 3 ile 6 ay aralıklarla tekrar ve koruma uygulamaları yapılır.

Yüz Mezoterapisi Etkilerini Ne Zaman Göstermektedir?

*Yüz mezoterapisi etkisini 2. seanstan sonra göstermeye başlar.

*Asıl etkiler tüm seanslar tamamlandıktan sonra gözlenir.

Yüz Mezoterapisi İşleminin Yan Etkileri Var mıdır?

*Yüz mezoterapisi etkisini 2. seanstan sonra göstermeye başlar.

*Asıl etkiler tüm seanslar tamamlandıktan sonra gözlenir.

Yüz Mezoterapisi Fi̇yatı Nedir?

Uygulama fiyatları cilt tipine, kullanılacak madde yoğunluğuna ve seans uzunluğuna bağlı olarak değişmektedir.

Detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

Mezoterapi sadece yüzde mi işe yarar?

Yaşlanma süreci maalesef cildi bir bütün olarak etkileyen bir olgudur.

Bununla ilgili iyi olan şey, terapi tarafından sunulan yaşlanma karşıtı koruyucu kalkanı vücudun boyun, eller veya dekolte gibi diğer bölgelerine uygulamaktır.

Mezoterapi Sadece Yaşlanma Karşıtı Bir Tedavi Olarak Mı Kullanılır?

Mezoterapinin sadece yaşlanma karşıtı tedavi dışında birçok uygulaması vardır.

*Özel mezo çözeltileri pigmentasyonu, çatlakları ve selüliti tedavi eder, yağları parçalar ve saç ve cilt kalitesini iyileştirir.

Akne Tedavisi Nedir?

Akne Vulgaris, genellikle ergenlerde görülen basit aknelerdir.

Daha ziyade yüzde görülürler.

*Deride siyah noktalar, kızarık sivilceler, bazen derin kist ve nodüller şeklinde görülürler. Erken tedavi ile skar gelişimi çok aza indirilebilir. 

*Akne Conglabata, şiddetli kist ve apselerle karakterize bir akne türüdür. Daha ziyade gövdede görülür. Polikistik Over hastalığı, aşırı tüylenme ve adet düzensizliği ile beraber olabilir. Akneler derin izler bırakırlar.

*Akne Fulminans daha ziyade ergen erkeklerde görülen ateş ve eklem ağrısı ve şiddetli aknelerle karakterize bir hastalıktır.

Akne Tanısı ve Ayırıcı Tanısı

*Akne, özellikle şiddetli vakalar bazı hastalıklara eşlik edebilir. Bu nedenle sadece kozmetik sorun olarak kabul edilmemelidir. Akne ile beraber kızlarda aşırı tüylenme, adet düzensizliği, tip 2 diabet, yumurtalık kistleri olabilir. 

*Bu vakalarda hormonal testlerin mutlaka yapılması ve altta yatan hastalığın tedavisi gereklidir. Böbrek üstü tümörlerinde aşırı hormon salınımına bağlı akne ortaya çıkabilir. 

*Mesleki veya kimyasal maruziyete bağlı akne ortaya çıkabilir. Ağır yağlar, gres, polivinil klorür, klorlu aromatik hidrokarbonlar ve katran maruziyeti akneye neden olabilir. 

*Bazı ilaçların kullanımından sonra ani ve şiddetli akne oluşumu gözlenebilir. 

*Bu durumda tanı öykü ile konur. Uzun süreli güçlü antibiyotik kullananlarda antibiyotiğe dirençli akne ortaya çıkabilir.

Akne Tedavisi Nasıl Yapılır?

*Akne tedavisinde Retinoid denilen ilaçların krem ve ağızdan formları kullanılabilir.

*Cildin sebum dengesinin sağlanması için etkili cilt temizliği yapılmalıdır.

*Antibiyotiklerin de akne tedavisinde yeri vardır. Krem ve veya oral formu tercih edilebilir. 

*Yağ bezlerinin aktivitesini baskılamak ve yeni komedon oluşumunu önlemek içinde ilaçlar geliştirilmiştir.

*Tedavi edilmeyen akne skar yani iz yaratarak hem kozmetik hem de ruhsal sorunlara yol açabilir.

*Sivilce  izlerinin giderilmesi için kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, dermaroller ve  lazer peeling kullanılabilir.

Akne Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

*Yüze özel sabunlar veya temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır.

*Sivilceli cilt leke oluşumuna karşı çok hassastır bu nedenle yağsız güneş kremi kullanılmalıdır. 

*Bu kremler ayrıca cildi nemlendirerek tahrişi önler.

*Sivilce ilaçlarının yaptığı kuruluk ve tahrişle başa çıkmak için yağsız nemlendiriciler kullanılabilir.

*Komedonları ve sivilceleri sıkmamak gereklidir.

*Komedonların temizliği için dermatologlar tarafından kimyasal peeling yapılır ve özel komedon başlıkları ile komedonlar boşaltılır. 

Tıbbi Hacamatın Faydaları Nelerdir?
  • - Hacamat kandaki toksinleri, zehirli atıkları, serbest radikaller ve hazır gıdaların verdikleri zararları temizler. Kana detoks uygular.
  • - Hacamat vücudu rahatlatmak için en etkili yöntemdir, stresi azaltır, çabuk sinirlenmeyi önler, sinirlerin pamuk gibi olmasını sağlar.
  • - Hacamat olmak nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında şifa sürecini hızlandırır.
  • - Baş ağrısı, kadın erkek herkeste her yaşta görülebilen bir sağlık sorunudur. Hacamat kronikleşmiş bağ ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar.
  • - Hacamat kan yapımını uyarıp, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur.
  • - Hacamat halk arasında Sara hastalığı olarak bilinen Epilepsi nöbetlerinde nöbet şiddetini ve sayısını azaltır.
  • - Hacamat tembellik ve uyuşukluğu giderip, vücudu resetler, kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar.
  • - Baş dönmesi en sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Hacamat bazı baş dönmesi türlerinin geçmesinde de çok etkilidir.
  • - Vücudumuzun uyarılara ani tepki vermesine refleks denir. Hacamat refleksleri güçlendirir.
  • - Hacamat bütün diş hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynar. Diş ağrısının geçmesinde de hacamattan yararlanılabilir.
  • - Hacamat hücreler arası matrikste viskoziteyi (yapışkanlığı) azaltır.
  • - Hacamat kas ve bağ dokusundaki esnekliği artırır. Dokulardaki ve eklemlerdeki sertlikleri yumuşatır.
  • - Hacamat kan damarlarındaki geçirgenliğini artırır, böylece organlara daha fazla oksijen gider, hücreler yenilenir.
  • - Hacamat görme hücrelerini de yenileyip gözlerin daha keskin görmesini sağlar. Göz hastalıklarının tedavisine de yardımcı olur.
  • - Uykusuzluk, rahatsız uyuma, çok uyusak ta uykuyu alamama günümüzde en sık görülen uyku problemlerindendir. Hacamat olmak sinirleri rahatlatıp tüm uyku problemlerine şifadır.
  • - Adet sancısı, regl ağrısı, adet döneminde yaşanan kramplar çoğu kadının kabusu olan, çok sıkıntı verici bir durumdur. Hacamat regl dönemi düzensizliklerini giderir, regl döneminin ağrılı, kramplı geçmesini önler.
  • - Hacamat uyuşturucu bağımlılığından kurtulmakta, sigarayı bırakmada çok yardımcıdır.
  • - Hacamat cildin oksijenle beslenmesini sağlayıp, cilt hastalıklarını önlemede çok etkilidir. Ciltte ve vücutta yağlanmayı önler.
  • - Hacamat stres ile başa çıkmada etkilidir. Anksiyete ve sinirlilik için en etkili tedavilerdendir.
  • - Yüksek tansiyon damar tıkanıklığından strese kadar pek çok nedenden meydana gelebilir. Hacamat yüksek tansiyonu düşürür.
  • -Hacamat kasları gevşetip, kaslara kramp girmesini ve kulunçları önler.
  • - Depresyon kendini mutsuz hissetme, karamsarlık halidir. Hacamat depresyonda mutluluk hormonu olan(endorfin, serotonin) salgılatır.
  • - Hacamat zayıflamış organ fonksiyonlarını geri kazandırır.
  • - Hacamat yaralar ve ülserlerin iyileşmesini hızlandırır.
  • - Hacamat vücuttaki iltihabı giderir. Sinüzit tedavisinde bağışıklığı güçlendirir.
  • - Hacamat damarlardaki esnekliği artırıp hemoroid basur oluşumunu önler. Var olan basurların geçmesini sağlar.
  • - Hacamat damarları temizleyip yüksek kolesterolü düşürür.
  • - Hacamat göz ağrısı ve göz tansiyonunda hemen etkisini gösterir.
  • - Hafıza yaptırmanın dikkat eksikliği konsantrasyon bozukluğu gibi zihinsel faaliyetlerde iyileştirici etkisi vardır.
  • - Hacamat pıhtıları doğal yoldan eritip varislerin geçmesini sağlar.
  • - Gut ve romatizmanın metabolik birikintilerini temizler.
  • - Hacamat kan dolaşımını artırıp vücuttaki ağrıları giderir. Bütün hastalıklarda diğer medikal veya cerrahi tedavileri destekler.
  • - Hacamat yüz felcinin ilk aşamalarının tedavisinde çok önemli rol oynar.
  • Karaciğer hastalıklarında hasarı önler.
  • - Çocuklarda huzursuzluk, sakin olamama, uyku sorunlarında tedavi edicidir.
  • - Hacamat ülsere de şifadır, her türlü ülser türünün tedavisinde etkilidir.
  •  - Düzenli hacamat yaptırmak organlardaki mevcut hasarları, fonksiyon bozukluklarını tamir eder.
  • - Hacamat felç ve inmelerde hem koruyucu hem de tedavi edicidir.
  • - Hacamat damar tıkanıklığını önler, tıkalı damarları açar.
  • - Bazı hastalıklarda hacamat ile Akupunktur tedavisi veya sülük tedavisi birlikte uygulanıp daha hızlı sonuç alınabilir. Bu özelliği ile akapunktur ve sülük tedavisini destekleyici rol oynar.
  • - Ödem vücutta özellikle ellerde, ayaklarda, parmaklarda, yüzde şişliğe neden olan vücudun su toplaması halidir. Hacamat ödemi söker, ödemin atılmasına yardımcı olur.
  • - Hacamat çocuklarda dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, ders çalışamama gibi sorunların tedavisinde oldukça başarılıdır.
  •  - Hacamat kan dolaşımını, vücudu, boğazı, omuzları ve göğsü rahatlatır. *Bütün organ fonksiyonlarında metabolizmayı düzenlemede tetikleyici rol oynar.
  • - Hacamat psikolojik travma sonrası bozuklukları aşmada çok yardımcıdır.
  • - Bel ağrısı en sık karşılaşılan ağrı türlerindendir. Hacamat bazı bel ağrısı türlerinin de iyileşmesinde çok etkilidir.
  • - Hacamat kısırlık, üreme problemleri ve libido kaybı gibi cinsel sorunların tedavisinde güvenle uygulanabilir.
  • - Hacamat yüksek kolesterol, diyabet ve inme tedavisinde önleyicidir veya rahatlama sağlar.
  • - Hacamat astım, pnömoni ve angina pektorisi hastalığı olan insanlar için çok yararlıdır.
  • - Hacamat yıllık olarak düzenli yapılırsa kronik hastalıklardan korur. Hasta olmuşsa da şiddetini azaltır.
  • - Migren şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı ve ışığa duyarlılık şeklinde belirti veren modern çağ hastalıklarındandır. Hacamat damarlardaki kirli kanı temizleyip migrene şifadır.
  • - Hacamat eklem ve kasları rahatlatıp bu bölgelerde görülen ağrıları geçirir.
  • - Hacamat ergenlik sivilcelerini en az yüzde elli oranda yok eder.
  • - Hacamat hassas bağırsak sendromu, mide ağrısı, ishal, gastrit gibi mide bağırsak hastalıklarının geçmesine yardımcı olur.
Tıbbi Hacamat Nedir Nasıl Yapılır?
Hacamatta deride iz bırakmadan canı yakmadan en etkili tıbbi yöntem jilet kullanmadan hacamat iğnesi ile çizilir. Bir hacamat ağır metallarin atıldığı Detoks yöntemidir. daha sonra bardak, kavanoz veya şişe'nin emme gücüyle kanın çekilmesi gerçekleşir. Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat işlemi ile bu kirli kan alınmaktadır. Hacamat, uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun bir şekilde yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.
01. Bölgesel Yağlanma Mezoterapi Nedir?
  • Diyetlerle bir türlü çözemediğiniz bölgesel yağlanmalarımızı ameliyatsız bir şekilde enjeksiyonlarla giderebiliyoruz. Bir şeyi yapmanın en kolay yolu ilerlediğini görmektir, motivasyonu arttırır. Lipolitik Mezoterapi ile bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmak size iyi gelecek, dilediğiniz forma kavuşmak için size güç verecek!

    Mezoterapi, 1950’li yıllarda tanımlanmış, son zamanlarda estetik amaçlarla kullanımı oldukça artmıştır. Ameliyatsız Bölgesel İncelme uygulamalarından biri olan Lipolitik Mezoterapi’nin uygulama amacı selülit ve bölgesel yağların azaltılmasıdır. 

    Diyet ve egzersize yanıt vermeyen lokalize yağ birikimleri olan kişilerde ameliyat yerine kullanılabilecek en iyi uygulamalardan biridir. Lipolitik Mezoterapi, yağ dokusunu eritmeyi amaçlayan medikal içeriklerin enjeksiyon yoluyla sorunlu bölgelere uygulanması işlemidir. Bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde kullanılır.

    Kilolu ya da kiloluz her insanda belirli bölgelerde aşırı yağ birikmesi oluşabilir. Bu özellikle kadınlarda bacak, kalça, karın, bel bölgesinde olurken, erkeklerde ise karın ve belde daha fazladır.

02. Bölgesel Yağlanma Mezoterapi Nasıl Etki Sağlar?
Lipolitik Mezoterapi sorunlu bölgeye uygulandığında yağ hücrelerinin zarının geçirgenliği artar ve yağ hücreleri parçalanır. Böylelikle belli bölgelerdeki yağlanma tamamen ortadan kalkar ve yeniden oluşumları da engellenir.
03. Tıbbi Hacamatın Faydaları Nelerdir?
  • - Hacamat kandaki toksinleri, zehirli atıkları, serbest radikaller ve hazır gıdaların verdikleri zararları temizler. Kana detoks uygular.
  • - Hacamat vücudu rahatlatmak için en etkili yöntemdir, stresi azaltır, çabuk sinirlenmeyi önler, sinirlerin pamuk gibi olmasını sağlar.
  • - Hacamat olmak nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında şifa sürecini hızlandırır.
  • - Baş ağrısı, kadın erkek herkeste her yaşta görülebilen bir sağlık sorunudur. Hacamat kronikleşmiş bağ ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar.
  • - Hacamat kan yapımını uyarıp, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur.
  • - Hacamat halk arasında Sara hastalığı olarak bilinen Epilepsi nöbetlerinde nöbet şiddetini ve sayısını azaltır.
  • - Hacamat tembellik ve uyuşukluğu giderip, vücudu resetler, kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar.
  • - Baş dönmesi en sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Hacamat bazı baş dönmesi türlerinin geçmesinde de çok etkilidir.
  • - Vücudumuzun uyarılara ani tepki vermesine refleks denir. Hacamat refleksleri güçlendirir.
  • - Hacamat bütün diş hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynar. Diş ağrısının geçmesinde de hacamattan yararlanılabilir.
  • - Hacamat hücreler arası matrikste viskoziteyi (yapışkanlığı) azaltır.
  • - Hacamat kas ve bağ dokusundaki esnekliği artırır. Dokulardaki ve eklemlerdeki sertlikleri yumuşatır.
  • - Hacamat kan damarlarındaki geçirgenliğini artırır, böylece organlara daha fazla oksijen gider, hücreler yenilenir.
  • - Hacamat görme hücrelerini de yenileyip gözlerin daha keskin görmesini sağlar. Göz hastalıklarının tedavisine de yardımcı olur.
  • - Uykusuzluk, rahatsız uyuma, çok uyusak ta uykuyu alamama günümüzde en sık görülen uyku problemlerindendir. Hacamat olmak sinirleri rahatlatıp tüm uyku problemlerine şifadır.
  • - Adet sancısı, regl ağrısı, adet döneminde yaşanan kramplar çoğu kadının kabusu olan, çok sıkıntı verici bir durumdur. Hacamat regl dönemi düzensizliklerini giderir, regl döneminin ağrılı, kramplı geçmesini önler.
  • - Hacamat uyuşturucu bağımlılığından kurtulmakta, sigarayı bırakmada çok yardımcıdır.
  • - Hacamat cildin oksijenle beslenmesini sağlayıp, cilt hastalıklarını önlemede çok etkilidir. Ciltte ve vücutta yağlanmayı önler.
  • - Hacamat stres ile başa çıkmada etkilidir. Anksiyete ve sinirlilik için en etkili tedavilerdendir.
  • - Yüksek tansiyon damar tıkanıklığından strese kadar pek çok nedenden meydana gelebilir. Hacamat yüksek tansiyonu düşürür.
  • -Hacamat kasları gevşetip, kaslara kramp girmesini ve kulunçları önler.
  • - Depresyon kendini mutsuz hissetme, karamsarlık halidir. Hacamat depresyonda mutluluk hormonu olan(endorfin, serotonin) salgılatır.
  • - Hacamat zayıflamış organ fonksiyonlarını geri kazandırır.
  • - Hacamat yaralar ve ülserlerin iyileşmesini hızlandırır.
  • - Hacamat vücuttaki iltihabı giderir. Sinüzit tedavisinde bağışıklığı güçlendirir.
  • - Hacamat damarlardaki esnekliği artırıp hemoroid basur oluşumunu önler. Var olan basurların geçmesini sağlar.
  • - Hacamat damarları temizleyip yüksek kolesterolü düşürür.
  • - Hacamat göz ağrısı ve göz tansiyonunda hemen etkisini gösterir.
  • - Hafıza yaptırmanın dikkat eksikliği konsantrasyon bozukluğu gibi zihinsel faaliyetlerde iyileştirici etkisi vardır.
  • - Hacamat pıhtıları doğal yoldan eritip varislerin geçmesini sağlar.
  • - Gut ve romatizmanın metabolik birikintilerini temizler.
  • - Hacamat kan dolaşımını artırıp vücuttaki ağrıları giderir. Bütün hastalıklarda diğer medikal veya cerrahi tedavileri destekler.
  • - Hacamat yüz felcinin ilk aşamalarının tedavisinde çok önemli rol oynar.
  • Karaciğer hastalıklarında hasarı önler.
  • - Çocuklarda huzursuzluk, sakin olamama, uyku sorunlarında tedavi edicidir.
  • - Hacamat ülsere de şifadır, her türlü ülser türünün tedavisinde etkilidir.
  •  - Düzenli hacamat yaptırmak organlardaki mevcut hasarları, fonksiyon bozukluklarını tamir eder.
  • - Hacamat felç ve inmelerde hem koruyucu hem de tedavi edicidir.
  • - Hacamat damar tıkanıklığını önler, tıkalı damarları açar.
  • - Bazı hastalıklarda hacamat ile Akupunktur tedavisi veya sülük tedavisi birlikte uygulanıp daha hızlı sonuç alınabilir. Bu özelliği ile akapunktur ve sülük tedavisini destekleyici rol oynar.
  • - Ödem vücutta özellikle ellerde, ayaklarda, parmaklarda, yüzde şişliğe neden olan vücudun su toplaması halidir. Hacamat ödemi söker, ödemin atılmasına yardımcı olur.
  • - Hacamat çocuklarda dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, ders çalışamama gibi sorunların tedavisinde oldukça başarılıdır.
  •  - Hacamat kan dolaşımını, vücudu, boğazı, omuzları ve göğsü rahatlatır. *Bütün organ fonksiyonlarında metabolizmayı düzenlemede tetikleyici rol oynar.
  • - Hacamat psikolojik travma sonrası bozuklukları aşmada çok yardımcıdır.
  • - Bel ağrısı en sık karşılaşılan ağrı türlerindendir. Hacamat bazı bel ağrısı türlerinin de iyileşmesinde çok etkilidir.
  • - Hacamat kısırlık, üreme problemleri ve libido kaybı gibi cinsel sorunların tedavisinde güvenle uygulanabilir.
  • - Hacamat yüksek kolesterol, diyabet ve inme tedavisinde önleyicidir veya rahatlama sağlar.
  • - Hacamat astım, pnömoni ve angina pektorisi hastalığı olan insanlar için çok yararlıdır.
  • - Hacamat yıllık olarak düzenli yapılırsa kronik hastalıklardan korur. Hasta olmuşsa da şiddetini azaltır.
  • - Migren şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı ve ışığa duyarlılık şeklinde belirti veren modern çağ hastalıklarındandır. Hacamat damarlardaki kirli kanı temizleyip migrene şifadır.
  • - Hacamat eklem ve kasları rahatlatıp bu bölgelerde görülen ağrıları geçirir.
  • - Hacamat ergenlik sivilcelerini en az yüzde elli oranda yok eder.
  • - Hacamat hassas bağırsak sendromu, mide ağrısı, ishal, gastrit gibi mide bağırsak hastalıklarının geçmesine yardımcı olur.
04. Tıbbi Hacamat Nedir Nasıl Yapılır?
Hacamatta deride iz bırakmadan canı yakmadan en etkili tıbbi yöntem jilet kullanmadan hacamat iğnesi ile çizilir. Bir hacamat ağır metallarin atıldığı Detoks yöntemidir. daha sonra bardak, kavanoz veya şişe'nin emme gücüyle kanın çekilmesi gerçekleşir. Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat işlemi ile bu kirli kan alınmaktadır. Hacamat, uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun bir şekilde yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi farklı amaçlara yönelik hazırlanmış özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon yöntemidir. Mezoterapi cildi yenilemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir. Saç dökülmelerinde saçları canlandırmak amacıyla saçlı deriye uygulanabilir. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kollar, karın ve bacak bölgelerine uygulanabilir. Mezoterapide kullanılan ürünler hyaluronik asit, vitaminler, proteinler ve minerallerdir. Mezoterapi yöntemi cildin elastikiyetini sağlayan liflerin yenilenmesi, ciltaltındaki dolaşımın düzenlenmesi ve ciltaltındaki yağ dokusunun azalmasına yol açarak etki eder. Mezoterapi işlemi belirli aralıklar verilerek seanslar şeklinde yapılır. Uygulama sırasında ağrı olabileceği için yerel anestezik kremler kullanılabilir. Tedaviden iyi sonuç almak için seansların düzenli yapılması gereklidir.
Mezoterapi Uygulaması Sonrası Gelişebilen Yan Etkiler
Kızarıklık, kanama
Morluk
Enfeksiyon
Allerjik reaksiyonlar
Yanma
Ödem
BEKLENMEYEN YAN ETKİ OLDUĞUNDA DOKTORUNUZ İLE İLETİŞİME GEÇİNİZ
Mezoterapi Öncesinde Dikkat Edilecek Hususlar

Uygulamaya gelirken lütfen iyice dinlenmiş olarak geliniz.
Uygulama öncesinde alkollü içecekler tüketmeyiniz.
En az üç gün öncesinden; ginko biloba, kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, aspirin ve non-steroid anti
inflamatuar (romatizmal) ilaçlar kesilmelidir.

Mezoterapi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Uygulama alanına temas edilmemesi
  • Uygulamadan sonra bir gün süreyle banyo yapılmaması
  • Uygulama günü güneşten korunulması
  • Uygulama sonrası doktorunuzun önerdiği kremlerin kullanılması
Mezoterapi Etkili Olduğu Hastalıklar
  • Yüz Mezoterapisi
  • Saç Mezoterapisi
  • Ağrı Mezoterapisi
  • Lipolitik Mezoterapi
  • Akne Tedavisi
  • Cilt yaşlanması ve sarkması
  • Leke tedavisi, güneş lekeleri
  • Deri çatlakları
  • Selülit
  • Kilo kaybı
  • Gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları
  • Alerjiler
  • Spor yaralanmaları
  • Vitiligo (derideki pigment yetersizliği)
  • Akut ve kronik ağrılar
  • Fibromiyalji (geceleri yeterince uyku
Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanmaz Veya Uygulanması Sakıncalıdır?
  • Gebelerde
  • Süt veren annelerde
  • İnme (felç) geçmişi olanlarda
  • İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı) olanlarda
  • Kanser hastalarında
  • Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda
  • Kullanılacak ilaçlardan herhangi birisine karşı alerjik reaksiyon geçirme riski olanlarda
  • Ürtiker hastalarında
  • Birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan insanlarda mezoterapi uygulanmaz.
Ağri Mezoterapisi Nedir?
Cildin orta katmanına (mezoderm) bir dizi enjeksiyon uygulamak için çok ince iğneler kullanır. Mezoterapi tedavisinde amaç zayıf dolaşım ve cilt hasarına neden olan iltihaplanma gibi altta yatan sorunları düzeltmesidir. Mezoterapide enjekte edilen maddeler için standart bir formül bulunmamaktadır. Farklı hastalıklar için farklı ilaçlar kullanılabilmektedir. 
Ağrı Mezoterapisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
  • - Trigeminal nevralji,
  • - Eklemlerdeki ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı,
  • - Bağ dokusuna bağlı ağrılar,
  • - Akut ve kronik doku zorlanmaları,
  • - Kas ağrıları,
  • - Migren, baş ağrıları,
  • - Bazı ödemlerde,
  • - El ve bileklerdeki ağrılarda,
  • - Keloid, kellik, akne gibi cilt hastalıklarında,
  • - Selülitte,
  • - Barsak spazmlarına bağlı ağrılarda,
  • - Bağışıklık sistemini güçlendirmede,
  • - Yumuşak doku spor yaralanmalarında uygulanabilmektedir.
Ağrı Mezoterapisi Hangi Durumlarda Kullanılmaz?
  • - Akut enfeksiyonlar,
  • - Derin ven trombuzu,
  • - Düzensiz hipertansiyon,
  • - Kalp krizi,
  • - Son dönem kalp yetmezliği,
  • - Açık yaralar,
  • - Böbrek yetmezliği,
  • - Kan sulandırıcı ilaç kullananlar,
  • - İlaçlara karşı allerjisi olanlar,
  • - Hamilelikte uygulanmaz.
Ağrı Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Her seansta cildinize uyuşturmak için krem uygulanmış olabilir veya olmayabilir. Özel bir kısa iğne kullanarak bir dizi enjeksiyon yapılır. Enjeksiyonlar, tedavi edilen duruma bağlı olarak farklı derinliklerde, (cildinize 1 ila 4 milimetre) verilebilir. Her enjeksiyonda cildinize yalnızca küçük bir damla solüsyon damlatılır. İstenilen etkiyi elde etmek için birkaç mezoterapi seansı yapılması gerekebilir. Enjeksiyonlar, her 3 ila 10 günde bir yapılabilmektedir. 

Ağrı Mezoterapisinin Yan Etkisi Var mıdır?
  • - Kızarıklık, kanama
  • - Allerjik reaksiyon
  • - Morluk 
  • - Enfeksiyon 
  • - Yanma, kaşıntı 
  • - Ödem görülebilmektedir.

BEKLENMEYEN YAN ETKİ OLDUĞUNDA DOKTORUNUZA BİLGİ VERİNİZ

Bölgesel Yağlanma Mezoterapi Nedir?

Diyetlerle bir türlü çözemediğiniz bölgesel yağlanmalarımızı ameliyatsız bir şekilde enjeksiyonlarla giderebiliyoruz. Bir şeyi yapmanın en kolay yolu ilerlediğini görmektir, motivasyonu arttırır. Lipolitik Mezoterapi ile bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmak size iyi gelecek, dilediğiniz forma kavuşmak için size güç verecek!

Mezoterapi, 1950’li yıllarda tanımlanmış, son zamanlarda estetik amaçlarla kullanımı oldukça artmıştır. Ameliyatsız Bölgesel İncelme uygulamalarından biri olan Lipolitik Mezoterapi’nin uygulama amacı selülit ve bölgesel yağların azaltılmasıdır. 

Diyet ve egzersize yanıt vermeyen lokalize yağ birikimleri olan kişilerde ameliyat yerine kullanılabilecek en iyi uygulamalardan biridir. Lipolitik Mezoterapi, yağ dokusunu eritmeyi amaçlayan medikal içeriklerin enjeksiyon yoluyla sorunlu bölgelere uygulanması işlemidir. Bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde kullanılır.

Kilolu ya da kiloluz her insanda belirli bölgelerde aşırı yağ birikmesi oluşabilir. Bu özellikle kadınlarda bacak, kalça, karın, bel bölgesinde olurken, erkeklerde ise karın ve belde daha fazladır.

Bölgesel Yağlanma Mezoterapi Nasıl Etki Sağlar?

Lipolitik Mezoterapi sorunlu bölgeye uygulandığında yağ hücrelerinin zarının geçirgenliği artar ve yağ hücreleri parçalanır. Böylelikle belli bölgelerdeki yağlanma tamamen ortadan kalkar ve yeniden oluşumları da engellenir.

Bölgesel Yağlanma Mezoterapi Hangi Bölgelere Uygulanır?

En çok kullandığımız bölgeler arasında çene altı (gıdı), kol, karın, bel, kalça, basen ve bacakları sayabiliriz. Özellikle doğum sonrası gitmeyen fazlalıklara çözüm olmak için de sıklıkla kullanıyoruz.

 Yine özellikle erkeklerde sırt bölgesinde oluşan yağlanmaların tedavisinde de güvenle kullanıyoruz. Kalıcı sonuçlar içinse dengeli beslenme ve egzersiz olmazsa olmazımız!

Bölgesel Yağlanma Mezoterapi’nin Avantajları Nelerdir?
  • Yağ hücrelerini yok ettiği için, Liposuction’a benzetebiliriz ama Lipolitik Mezoterapi’de ameliyata gerek yoktur.
  • Liposuction sonrası ameliyat izi, morluklar ve ödemler uzun süre devam eder. Lipolitik Mezoterapi’de sosyal hayatınıza hemen dönebilirsiniz. Ameliyat olmadığı için vücut şeklini korumak için korse vs. giymenize gerek yoktur.
  • Vücudun kendi doğal sürecine uygun bir uygulamadır, yavaş ilerleyen ama derinden etkili bir erime süreci gözlenir.
Saç Mezoterapisi Nedir?

Cildin orta tabakası, mezoderm olarak adlandırılır.

*İsmini mezodermden alan mezoterapi, cildin orta katmanına sağlıklı saçlar için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, protein, enzimler ve çeşitli ilaçlar gibi maddelerin enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen bir uygulamadır.

*Besleyici özellik taşıyan enjeksiyon karışımı, saç derisinin istenen kısmına veya tümüne uygulanabilir. 

Genel olarak mezoterapi, cilt yenileme, gençleştirme, leke ve kırışıklık giderme, selülit giderme gibi amaçlara da hizmet eden yenileyici bir tedavidir.

*Saç derisine uygulanan mezoterapi ise saç dökümü ile mücadelede oldukça etkilidir.

*Yapılan enjeksiyon kıl köklerini besleyerek saçların güçlenmesini, daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlar.

Bu sayede dökülme azaltılırken yeni saçların oluşumu da desteklenir.

*Aynı zamanda incelip zayıflayan saçların ve saç derisinin de güçlendirilmesi için saç mezoterapisi uygulanabilmektedir.

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanabilir?

Saç mezoterapisi saçlarda dökülme başta olmak üzere her türlü sağlık sorununun tedavisi için etkili bir yöntemdir. 

Saç ve saç derisine ilişkin pek çok sağlık sorununun tedavisinde tek başına veya farklı tıbbi tedavilere ek olarak saç mezoterapisinden yararlanmak mümkündür.

Bu gibi sağlık sorunlarını yaşayan bireyler bir dermatoloji uzmanının kontrolünden geçerek saç mezoterapisine uygunluk açısından değerlendirmeden geçebilir.

Genel olarak saç mezoterapisinin uygulanma alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Stres, mevsim değişiklikleri, vitamin ve mineral eksiklikleri, hamilelik, metabolik faktörler gibi nedenlerle yaşanan saç dökülmeleri
  • Androjenik (erkek tipi) veya genetik kökenli dökülmeler
  • Bölgesel saç kayıpları ve seyrelmeler
  • İncelip zayıflamış, canlılığını kaybetmiş saçların tedavisi
  • Saç derisindeki kepeklenme, kuruluk gibi sorunlar

Saç dökülmesi çok yaygın bir sorun olduğundan bu alanda tedavi amaçlı uygulanan hizmetler ticari anlamda kullanıma oldukça açıktır.

Saç mezoterapisi, hem saç hem de saç derisi alanında uzman olan dermatoloji (cildiye) uzmanları tarafından yapılmalıdır.

Hekim olmayan kişiler tarafından saç mezoterapisi adı altında uygulanan işlemler herhangi bir sonuç vermeyebileceği gibi yanlış uygulamalar içermesi nedeniyle saç ve saç derisine daha fazla zarar verecek sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle işlem sağlık kuruluşlarında doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Saç mezoterapisi, uzman kişiler tarafından yapılan ameliyatsız kozmetik bir tedavi tekniğidir.

Seanslar halinde uygulanan bu tedavi içeriğinde mineraller, vitaminler, kıl köklerini besleyici ve saç çıkışını destekleyici bileşenler barındıran bir maddenin saç derisine enjeksiyonu ile gerçekleştirilir.

*Enjeksiyon içeriği hastanın yaşadığı sorunun türüne göre farklı şekillerde belirlenebilir. Saçların büyümesi ve yenilenmesinde etkili olduğu bilinen belli başlı maddeler bu içerikte yer alabilir. Özellikle B grubu vitaminleri, çinko, bakır, hyalüronik asit, amino asitler, koenzimler, büyüme faktörleri ve çeşitli ilaçlar bu amaçla sıklıkla kullanılır. 

Enjektör veya mezoterapi tabancaları yardımıyla hazırlanan sıvı maddenin saç derisinde çeşitli bölgelere enjekte edilmesi ile bir saç mezoterapisi seansı tamamlanır. Yapılan enjeksiyonlar mikro boyutta olduğundan işlem sırasında hastalar belirgin bir ağrı veya acı hissetmezler. Hastanın yaşadığı saç ve saç derisi sorunlarının şiddetine göre ihtiyaç duyulan seans sayısı yaklaşık olarak öngörülebilir. 

Ancak etkili sonuç için her seans sonrasında hekimin yapacağı muayene ile yeni seansın kararlaştırılmasında fayda vardır. Optimum sonuçların alınması için ortalama 6-8 seans saç mezoterapisi uygulanır. 

Hedeflenen sonuçların alınması ise 12-18 aylık bir süreç gerektirir. Düzenli ve etkili bir mezoterapi tedavisi ile saç dökülmesi büyük oranda azalırken saç kalitesinde ve yeni saç çıkışında önemli bir artış görülebilir. 

Saç mezoterapisi için seanslara başlanmadan önce saç dökülmesine neden olan tıbbi bir sorun olup olmadığı da detaylı bir sağlık muayenesi ile araştırılmalıdır. Herhangi bir tıbbi etken söz konusu ise tedaviden gerekli başarının elde edilebilmesi için altta yatan sağlık sorununa yönelik bir tedavi planının belirlenmesi de şarttır.

Obezite Tedavisi Nedir?

Obezite oluşmadan korunma büyük önem taşımaktadır. Obeziteden korunma, çocukluk çağında başlamalıdır. Çocuk ve adolesan döneminde oluşan obezite, yetişkinlik dönemi obezitesi için zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle aile, okul ve çevre yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmelidr. Obezite tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Obezitenin etiyolojisinde pek çok faktörün etkili olması, bu hastalığın önlenmesi ve tedavisini son derece güç ve karmaşık hale getirmektedir. Bu nedenle obezite tedavisinde hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapistten oluşan bir ekip gerekmektedir.

Obezite tedavisinde amaç, gerçekçi bir vücut ağırlığı kaybı hedeflenerek, obeziteye ilişkin morbidite ve mortalite risklerini azaltmak, bireye yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Vücut ağırlığının 6 aylık dönemde %10 azalması, obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının önlenmesinde önemli yarar sağlamaktadır.

Obezite Tıbbi Beslenme (Diyet) Tedavisi

Obezitenin tedavisinde tıbbi beslenme tedavisi anahtar rol oynamaktadır. Obezitede beslenme tedavisi ile:

  • Vücut ağırlığının, boya göre olması gereken (BKİ= 18.5 – 24.9 kg/m2) düzeye indirilmesi hedeflenmelidir. Tıbbi beslenme (diyet) tedavisinin bireye özgü olduğu unutulmamalıdır. Başlangıçta belirlenen hedefler, bireyin olması gereken ideal ağırlığı olabildiği gibi, ideal ağırlığının biraz üzerinde de olabilir.
  • Uygulanacak zayıflama diyetleri yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri ile uyumlu olmalıdır. Amaç, bireye doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığını sürdürmesidir.
  • Vücut ağırlığı boya göre olması gereken (BKİ= 18.5 – 24.9 kg/m2) düzeye geldiğinde tekrar ağırlık kazanımı önlenmeli ve kaybedilen ağırlık korunmalıdır.
Obezite Egzersiz Tedavisi

Egzersiz tedavisinin ağırlık kaybını sağlamadaki etkisi halen tartışmalı olsa da, fiziksel aktivitenin yağ dokusu ve karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, diyet yapıldığında görülebilen kas kütle kayıplarını önlediği kesin olarak kabul edilmektedir. Egzersiz tedavisi ile, tıbbi beslenme tedavisini destekleyici nitelikte bireylerin ağırlık kazanımları engellenebilmekte, zayıflama ve tekrar ağırlık kazanmanın önlenmesi sağlanmaktadır.

Yetişkinlerin her gün ortalama 30 dakika orta şiddette egzersiz yapması önerilmektedir. Bu düzey bir aktivite günlük 840kj (200kkal) enerji tüketimini sağlar. Obez kişilerde her gün fiziksel olarak aktif olmak amaçlanmaktadır. Enerji harcaması kişinin vücut ağırlığı ve aktivite şiddetine göre değişir.

Egzersiz tedavisinin temel ilkeleri aşağıda belirtilmiştir :

  • Egzersizin Türü  ; Yürüyüş, Günlük Yaşam Aktivitelerinde Artış, Direnç Egzersizleri
  • Egzersizin Sıklığı; Her gün veya en az 5 gün/hafta
  • Egzersizin Süresi; 40-60 dk/günde 1 kez, 20-30 dk/günde 2 kez
  • Egzersizin Şiddeti; Maksimal Oksijen Tüketiminin % 50-70’i

Obez bireyde, egzersiz programının uygulanmasında dikkat edilmesi gereken en önemli konular, enerji harcamasını artırırken yaralanma riskinin en düşük düzeyde tutulmasıdır. Önerilen egzersiz programı, bireye özgü olmalı, eğlenceli, uygulanabilir ve bireyin günlük yaşam alışkanlıkları ile uyumlu olmalıdır. 

Obezite Davranış Değişikliği Tedavisi
Mezoterapinin sadece yaşlanma karşıtı tedavi dışında birçok uygulaması vardır. Özel mezo çözeltileri pigmentasyonu, çatlakları ve selüliti tedavi eder, yağları parçalar ve saç ve cilt kalitesini iyileştirir.
Obezite Farmakolojik Tedavi

Obezite tedavisinde kullanılacak ilaçlar hafif ve orta derecede ağırlık fazlalığı olan bireyler için uygun değildir. Kullanılan ilaçların, sağlık yönünden güvenirliliğinin saptanmış olması, obeziteye neden olan etiyolojiye uygun bir etki göstermesi, kısa ve uzun dönemde önemli yan etkisinin olmaması ve bağımlılık yapmaması ve bu tür ilaçların mutlaka hekim tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması gerekliliği büyük önem taşımaktadır. 

Obezite tedavisinin başarılı olması için hastanın ilaç tedavisinin yanı sıra tıbbi beslenme tedavisi ve egzersiz tedavisini sürdürmeyi kabul etmesi ve düzenli olarak kontrollere gelmesi gerekmektedir.

Obezite Bölgesel Yağlanma Mezoterapisi

Obezitede cerrahi yaklaşım temelde ikiye ayrılır. Besinlerle alınan enerjinin azaltılmasına yönelik bariyatrik cerrahide hedef, besinlerin gastrointestinal sistemde emilimlerini azaltmaktır. Bu amaçla bypass, gastroplasti, gastrik bantlama, gastrik balon vb. yöntemleri kullanılır. Rekonstrüktif cerrahide ise amaç; vücudun çeşitli bölgelerinde lokalize olmuş mevcut yağ dokularının uzaklaştırılmasıdır. Bu tedavi estetik ağırlıklıdır ve eğer hasta obezite tedavisinin gereklerini yerine getirmezse yağ birikimi tekrar gerçekleşmektedir.